Branchekode

ÅBNING AF DANMARK ER TILTRÆNGT - MEN SKAL GØRES FORNUFTIGT

7. maj 2020

Når Regeringen åbner op for en stor del af Danmark efter bededagsferien, så er det til stor glæde for de virksomheder, der har været tvunget til at lukke hele eller dele af deres virksomhed.
For bager- og konditorbranchen har corona-nedlukningen været særlig hård for de virksomheder, der, ud over at sælge brød og kager, som kunderne kan tage med hjem, også har cafedrift og/eller mange turister, som kunder og/eller har leverancer til firmaarrangementer, bryllupper og andre begivenheder

- Det ser jo ud til, at de virksomheder nu kan begynde at se lys for enden af en meget lang tunnel. Men spørgsmålet er under hvilke forholdsregler, åbningen sker, siger adm. direktør for Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), Michael Kjær Pedersen.

Han tænker især på om hvilke krav til afstand mellem kunderne, og antallet af personer, som må mødes på cafeer og til konferencer, som myndighederne vil fremsætte som krav for åbningen.

- Vi ved det ikke endnu. Men det betyder også, at folketinget er nødt til lade hjælpepakkerne fortsætte så længe, der er virksomheder, der oplever nedgang i omsætningen på grund af corona-tilstanden i Danmark, siger Michael Kjær Pedersen. 

Ud over varigheden er det også centralt for hele erhvervslivet, at hjælpepakkerne fremadrettet kommer til at indeholde en mulighed for at periodisere drifttabet, så en øget aktivitet i den kommende tid ikke fjerner muligheden for at kunne få den hjælp via hjælpepakkerne, som for rigtig mange er nødvendig, selvom der er bedring i omsætningen.   

- Vores bekymring er, at hvis vi ikke får indført en gradvis udfasning af hjælpepakkerne, så vil det gode sikkerhedsnet, som folketinget spændte ud i starten af krisen efterlade virksomhederne med den strategiske overvejelse om det kan betale sig at hente lidt mere omsætning ind, men dermed miste adgangen til hjælpepakkerne. Hvis det ligger lige på break even, kan vi risikere at nogen vil gå efter den ene fugl i hånden end de ti på taget, og det skal vi for alt i verden undgå, siger Michael Kjær Pedersen.

Når det er sagt, så glæder han sig på danskernes vegne over, at krisen nu ser ud til at vende, så danskerne igen kan gå til bageren og købe sig en kop kaffe og en kage og spise den på stedet i forårssolen.

}