Branchekode

DANMARK VINDER BRONZE VED VM!

Pressemeddelelse

14. januar 2020

Bagerbranchen har i mange år haft det svært i Danmark. Men i de seneste år er der kommet mere positive vinde for butikkerne, der igen stiger i antal.

Og nu har Det Danske Bagerlandshold – for første gang nogensinde – stillet sig på podiet ved VM i Paris med en velfortjent og hårdt tilkæmpet tredjeplads. Kun overgået af Japan på andenpladsen og Kina på førstepladsen. Holdet formåede dermed at slå hjemmebanefavoritterne fra Frankrig og de tidligere vindere fra USA.

Holdet, der består af Siri Pallesen, Asger Hansen og Mikkel Hansen bagte sig til hæderen ved at levere et næsten fejlfrit stykke arbejde gennem otte timers intenst arbejde søndag, hvor der blev bagt alt fra baguettes, specialbrød, wienerbrød, fastfood og et såkaldt skuestykke (en skulptur i brød). Her var der meget få fejl i det danske arbejde og alle dommere blev meget imponerede af smagen i de danske produkter – særligt på fastfooden.

Og dermed var podiepladsen hjemme.

Holdet havde alle svært ved at forstå, at deres hårde træning – som de gør i deres fritid – bar så meget frugt som det gjorde.

- Jeg har slet ikke forstået det endnu, siger Siri Pallesen, der er konkurrencens yngste med blot 22 år og som endda stadig er i lære hos Hals Bageri i Aalborg.

Det samme fortæller både Mikkel Hansen og Asger Hansen, der begge var fulde af store smil.

- Vi har trænet til det her i måneder og haft det som et mål for landsholdet at komme til VM, men vi havde ikke troet, at vi skulle stå her, siger Mikkel Hansen, der er mester i eget bageri, Pompei i Ribe.

Både han og Asger Hansen er yders erfarne konkurrencedeltagere med sejre i nationale og nordiske konkurrencer bag sig.

- Jeg har vundet guld før. Men det her er større end alt det andet, fortæller Asger Hansen.

Holdet skal nu bruge dagen på at fejre sejren inden turen onsdag den 15. januar går mod Danmark, hvor holdet lander i Kastrup Lufthavn kl. 14.20.

Image,Text and Email

Siri Pallesen
Siri er den yngste deltager af alle ved næste års Coupe du Monde de la Boulangerie. Hun har to gange tidligere deltaget ved DM i Skills og nu kommer hun til, at stå på den største scene indenfor branchen.
Til dagligt er Siri i lære hos bagermester Jan Haals i Nordjylland, som under hele forløbet, har støttet Siri i form af, at hun har kunne komme til Ringsted og træne med sine holdkammerater.
Image,Text and Email

Asger Hansen
Asger Hansen er til daglig bager hos Andersen & Maillard i Nordhavn og på Nørrebro.
Konkurrencer er ikke uvante for Asger, idet han er Danmarksmester fra 2014 og har desuden deltaget ved to gange Nordiske mesterskaber. Han er trods sin unge alder, én af holdets mest erfarne, idet han har været med siden landsholdet så dagens lys.
Image,Text and Email

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen er tredje og sidste mand, som udgør holdet til VM-finalen i Paris. Mikkel er til daglig bagermester og ejer af Pompei bageri i Ribe. Mikkel har været en fast stamme på landsholdet siden dets oprindelse og Mikkel har en udpræget passion for det gode brød.
}