Branchekode

Det danske bagerlandshold går efter guld i Paris

9. januar 2020

Siden kvalifikationen til VM i maj måned har det danske bagerlandshold bestående af Mikkel Hansen, Asger Hansen og Siri Pallesen forberedt sig på deres karrieres største udfordring; Coupe du Monde de la Boulangerie – eller rettere sagt VM for bagerlandshold.
Konkurrencen finder sted over tre dage på den franske bagerimesse, Europain, og kulminerer for danskerne, når de mandag den 13. januar skal i gang med en otte timers konkurrence, der begynder kl. 05.00 og slutter kl. 13.00, hvor der så gerne skal stå specialbrød, baguettes, wienerbrød og søde deje samt et skuestykke klar til bedømmelse for dommerne. Alt med udgangspunkt i konkurrencens tema: "Musik i hjertet af dit hjemland" og landsholdet har fokus på illustrationen af musik fra gamle dage og til den moderne tidsalder.
Det er henholdsvis Mikkel Hansen, som står for brødene, Siri Pallesen, som skal tage sig af de søde deje og Asger Hansen, som tager sig af skuestykket.

Det danske bagerlandshold har gode erfaringer med internationale konkurrencer og har flere gange vundet Nordic Cup. Men med sidste års udtagelse til VM, så træder holdet ind på den helt store scene, hvor kravene for at vinde er lidt hårdere og pladsen til småfejl er langt mindre end andre steder.
Men landstræner, Casper Hansen, tror på holdet:
- Vi tager afsted for at komme på podiet, for hvis du ikke tror på det, så er der ingen grund til at tage afsted. Du skal selvfølgelig have respekt for din modtander, men så heller ikke mere. Nu tror jeg også, at alle glæder sig til at skulle afsted og jeg må bare sige, når jeg ser tilbage, ikke bare på VM-forløbet, men på alle de konkurrencer vi har været til, så kan man ikke andet end at være enormt stolt af alle dem som arbejder hårdt for at få landsholdet til tops – de er nogen fantastiske mennesker.

Du kan løbende følge holdet gennem konkurrencen på BKDs facebook-side, hvor vi også livestreamer præmieoverrækkelsen tirsdag den 14. fra kl. 11.00.

Alle fotos tilhører det danske bagerlandshold og er taget af fotograf Søren Gammelmark.

Image,Text and Email

Siri Pallesen
Siri er, med sine 22 år, den yngste deltager af alle ved næste års Coupe du Monde de la Boulangerie. Hun har to gange tidligere deltaget ved DM i Skills og nu kommer hun til, at stå på den største scene indenfor branchen.
Til dagligt er Siri i lære hos bagermester Jan Haals i Nordjylland, som under hele forløbet, har støttet Siri i form af, at hun har kunne komme til Ringsted og træne med sine holdkammerater.
Image,Text and Email

Asger Hansen
Asger Hansen er til daglig bager hos Andersen & Maillard i Nordhavn og på Nørrebro.
Konkurrencer er ikke uvante for Asger, idet han er Danmarksmester fra 2014 og har desuden deltaget ved to gange Nordiske mesterskaber. Han er trods sin unge alder, én af holdets mest erfarne, idet han har været med siden landsholdet så dagens lys.
Image,Text and Email

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen er tredje og sidste mand, som udgør holdet til VM-finalen i Paris. Mikkel er til daglig bagermester og ejer af Pompei bageri i Ribe. Mikkel har været en fast stamme på landsholdet siden dets oprindelse og Mikkel har en udpræget passion for det gode brød.
}