Branchekode

ERHVERVSMINISTER GIVER EFTER FOR SALLING GROUP FORBRUGERNE BØR DOG STADIG HANDLE LOKALT GENNEM PÅSKEN – OG EFTER

Pressemeddelelse

27. marts 2020

Erhvervsminister Simon Kollerup har fredag eftermiddag meldt ud, at han vil bede folketinget om at suspendere lukkeloven en del af påsken. Det kommer efter Salling Group (Netto, Føtex og Bilka) torsdag ytrede ønske om det. Størstedelen af den øvrige dagligvarehandel var i går imod forslaget.

Men i dag har tonen fået en anden lyd og de bakker nu op om det forslag, som ministeren spiller ind med:

At dagligvarehandlen kan holde åbent to dage i påsken (torsdag og søndag begge dage fra 10 – 17).

Og suspenderingen af lukkeloven begrundes af ministeren i, at den ekstra åbningstid skal forhindre presset på dagligvarehandlen i dagen op til de normale lukkedage, og den derved øgede risiko for at folk kommer for tæt på hinanden.

- Netop sikkerhed for kunder og medarbejdere er noget, vores medlemmer går rigtig meget op i, og vi oplever at der hos vores medlemmer bliver gjort en meget stor indsats for at følge de råd, som sundhedsmyndighederne er kommet med og samtidig er vores tilbagemeldinger fra vores medlemmer at kunderne er gode til at følge de anvisninger, som efterhånden er blevet en del af vores allesammens hverdag, udtaler BKDs administrerende direktør Michael Kjær Pedersen.

Derfor er der umiddelbart ikke noget der taler for, at forbrugerne vil handle anderledes ind til påsken. Allerede nu ser vi, hvor flere er hjemme, at handlen er spredt mere ud og flere handler på andre tidspunkter end de plejer. Dernæst forventes det heller ikke danskerne skal deltage i de sædvanlige påskefrokoster på grund af opfordringen fra statsministeren til at blive hjemme.

- Ud over den manglende logik vil ændringen af lukkeloven også presse de små butikker endnu mere økonomisk og jeg skal love for, at de er presset nok i denne tid, siger Michael Kjær Pedersen.

Huske at handle lokalt

Så hvis ikke ministeren besinder sig, er håbet at kunderne husker at bakke op om deres lokale specialvarebutikker, som blandt andet bageren, hvis de i fremtiden gerne vil handle lokalt.

- En stille bøn fra min side til kunderne er; Husk at handle lokalt og gerne hos din bager i påske, ellers er han der måske ikke på den anden side af corona-krisen, siger Michael Kjær Pedersen.

}