Branchekode

FØDEVAREMESSEN FOODEXPO UDSÆTTES

7. marts 2020

Statsministeren opfordrede på et pressemøde fredag den 6. marts til at udsætte eller aflyse arrangementer med over tusind deltagere. Det medførte hektisk og intens aktivitet resten af dagen i MCH-koncernen, der blandt andet Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der i 2018 samlede 25.000 fagfolk og som skulle afholdes fra den 22. til 24. marts.
Messen udsættes, og MCH er i gang med planlægning af ny dato for messen.
Foodexpo arrangeres af MCH i samarbejde med de 13 førende brancheforeninger, der repræsenterer såvel udstillere som besøgende. Branchens opbakning er afgørende for messen.

- Det skal give mening at ændre termin for en messe 14 dage før åbning, og en ændring involverer mange interessenter - i dette tilfælde messens samarbejdspartnere, 550 udstillere og en lang række fagkonkurrencer og mesterskaber. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med enstemmig opbakning fra alle brancheforeninger og -organisationer og klare, anerkendende tilkendegivelser fra de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, efter beslutningen er truffet, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og fastslår:

- Arbejdet med at finde et nyt tidspunkt har sammen med de individuelle vurderinger af marts måneds øvrige arrangementer højeste prioritet.

For BKD betyder udsættelsen af messen, at der ikke bliver afholdt konkurrencerne, Danmarks Bedste Håndværksbager, Danmarks Bedste Konditor og Danmarks Bedste Romkugle 2020, der skulle være afholdt i løbet af messen i Herning.
- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må bede vore deltagere vente med at vise, hvad de kan. Men under omstændighederne er det det rette valg at træffe. Derfor håber vi også, at vi kan få alle de mange deltagere i konkurrencerne til at stille op, når en ny dato for messen er lagt fast, siger formand for BKD, John Jønsson.

}