Branchekode

Hvem laver Danmarks Bedste Romkugle 2020?

Pressemeddelelse

29. januar 2020

OPDATERING LØRDAG DEN 7. MARTS.

Da Foodexpo er blevet udskudt på grund af den truende corona-epedimi så har BKD også valgt at udskyde afholdelsen af konkurrencen om at finde Danmarks Bedste Romkugle til en dag under den nye dato for Foodexpo.
Hold øje med denne side for nyt.

Tilbage i 2018 afholdt Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) for første gang konkurrencen, Danmarks Bedste Romkugle. Nu gør de det igen.

Konkurrencen om at lave Danmarks Bedste Romkugle blev afholdt for første gang på Foodexpo-messen i Messecenter Herning og bagermester, Carsten Bjørn Bak Matthiesen, fra Nørre Aaby Bageri løb med æren og hans bageri siden da været et mekka for elskere af den lille brune kugle, der hører til blandt de mest solgte kager hos de danske håndværksbagere.

Tirsdag den 24. marts skal der findes en ny, der kan kalde sig for kvinden/manden bag Danmarks bedste romkugle.

Igen er Foodexpo-messen i Messecenter Herning ramme om konkurrencen, hvor bager- og konditormestre fra hele Danmark leverer deres bud på ”nationalkagen” til bedømmelse.

Det er ligesom sidst den almindelige forbruger, der får lov til at smage og stemme på deres absolutte favoritkugle.

- I 2018 havde vi 35 tilmeldte til konkurrencen. Men jeg hører på vandrørene hos mine kollegaer, at der nok kommer lidt flere i år. Derfor har vi hentet et dommerpanel ind, som skal hjælpe med at skære feltet lidt ned, inden forbrugerne kommer til at smage og bedømme på Foodexpo – for lige meget, hvor glad man er for romkugler, så kan det være svært at smage sig gennem mere end 50 forskellige. Men vi holder ved, at den mest folkelige kage i Danmark selvfølgelig skal kåres af "folket", fortæller John Jønsson, formand for BKD og manden, der i 2018 leverede Danmarks niende bedste romkugle.  

Reglerne:

  • Det står deltagerne frit for om de vil indstille den romkugle, de sælger i dag – eller måske opfinder en til lejligheden.
  • Der er ingen krav om indlevering af opskriften.
  • Man skal aflevere 100 romkugler af 20 gram til BKDs stand på Foodexpo senest tirsdag den 24. marts kl. 10.30. Alle romkugler skal være neutrale i udtryk – de må altså ikke bære præg af, hvilken virksomhed, de kommer fra.
  • Man skal være til stede på Foodexpo, når præmieoverrækkelsen går i gang kl. 15.30 for at kunne blive nummer 1, 2 eller 3.
  • Du skal være medlem af BKD for at kunne deltage og hver virksomhed kan kun deltage med én romkugle.
  • Tilmelding senest den 3. marts HER.

Tilmeldingen til konkurrencen åbnes torsdag den 30. januar på bkd.dk.

 

Tidsplan for den 24. marts på Foodexpo i Messecenter Herning.

  • 09.00 til 10.30 - Seneste indlevering af romkugler til BKDs stand.
  • 11.00 til 12.30 - Indledende bedømmelse af de indleverede produkter.
  • 13.30 til 14.40 - Forbrugerbedømmelse af de indleverede produkter
  • 15.30 til 15.45 - Præmieoverrækkelse

 

}