Branchekode

NYE DANKORT REGLER RETTER OP PÅ KORTETS URETFÆRDIGHEDER

Pressemeddelelse

16. juni 2020

Med udmeldingen om en ny prisstruktur på Dankortet er der blevet rettet op på de uretfærdigheder i detailhandlens omkostninger ved at tage imod kortet, der blev indført tilbage i 2005 da der sidst blev ændret fundamentalt ved Dankortets pris. Her blev prisen for at lade kunderne bruge dankortet gjort afhængig af det samlede antal transaktioner – uagtet om kunden så betalte 20 eller 2.000 kroner, når kortet blev kørt igennem maskinen.

Det glæder formand for Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), John Jønsson, at det, med den nye struktur, nu bliver billigere for de virksomheder, der har mange men små transaktioner, at lade kunderne svinge kortet, når der skal betales for varer.

- Mange af vores medlemmer har haft samme omkostning ved at lade kunderne betale med dankort som et mindre supermarked, der har haft en langt større omsætning at fordele omkostningerne på. Det bliver ændret nu med den nye aftale, og det er en markant sejr for virksomheder af vores type, siger John Jønsson.

Han understreger, at de nye regler falder på et godt tidspunkt for Dankortet mulighed for at forblive danskernes foretrukne betalingsmiddel.

- Mange mindre virksomheder som bagere og konditorer med forholdsvis små transaktionsbeløb har i dag andre og billigere muligheder end Dankortet. Men med den nye aftale er det danske betalingskort igen attraktivt at vælge som det foretrukne betalingsmiddel hos de danske bager- og konditormestre, siger John Jønsson.

Hos BKD forventer man, at det brede forlig på dankortområdet kan være med til at sikre, at danskerne også de næste mange år sikkert kan svinge dankortet i Danmark og ikke skal presses over på udenlandske betalingskort, hvis prismodel er langt dyrere for både detailhandel og forbrugere.

Du kan læse Erhvervsministeriets pressemeddelelse om den nye Dankort-aftale HER.

 

}