Branchekode

BKD SØGER EN MEDLEMSKONSULENT

23. september 2021

Jysk/Fynsk Bager- og Konditormesterforening, Konditorlauget, Københavns Bagerlaug og BKD er gået sammen om at finansiere en medlemskonsulent, der gennem en projektansættelse på foreløbig tre år skal hjælpe med at styrke branchens i forhold til både eksisterende og potentielle medlemmer.

Samarbejdet glæder formand for BKD, John Jønsson, der ser frem til, at de fire foreninger/laug i fællesskab kan gøre noget godt for branchen og hinanden.

- Det kan lyde som en floskel, når vi ”løfter i flok”, men det er det, vi er gået sammen om at gøre. For vi har alle en interesse i at udvikle vores branche og stå sammen. Her har BKD og laugene også brug for, at flere kommer ind i flokken, så vi kan tale med en større stemme – og her er tiderne forandrede. Det er ikke som i gamle dage, hvor man automatisk meldte sig ind i lauget eller BKD. Der skal opsøgende arbejde til, og det er der, vi kan få meget hjælp fra en ny konsulent, siger BKD-formanden.

Han bakkes op af oldermanden for Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard.

- Alle tiltag, der kan hjælpe branchen, er velkomne. Især i disse tider, hvor rigtigt mange er pressede af stor efterspørgsel på vores produkter, men også af den udbredte mangel på arbejdskraft, der er i blandt andet vores branche. Så er der ikke meget overskud til at komme til forskellige arrangementer, hvor man kan møde kollegaerne og få lidt ny inspiration. Der bliver det godt, at der kommer en konsulent, der kan komme ud til os og måske give os lidt hjælp med nogle af vores opgaver og dermed give en smule luft, siger oldermanden.

Hos Konditorlauget ser oldermand, Mette Søgaard også frem til, at der kan komme en person rundt i landet og besøge branchen.

- Vi skal varetage medlemmernes interesser og det gør vi blandt andet ved at komme ud til dem og høre om deres udfordringer i dagligdagen. Hvis der så er aktuelle problemstillinger, som eksempelvis den nuværende snak om lærlinge og medarbejderfrafald, så skal konsulenten selvfølgelig havde alle de relevante kursustilbud og lignende med under armen, så branchen kan blive klædt godt på. Med den nye konsulent, får vi også en person i marken, der kan få konkret viden om eksempelvis amatørkonditorer, der har et lidt for stort salg af kager ud af køkkendøren. Dem bør vedkommende også besøge og fortælle lidt om de regler, som er på området, så vi ikke har unfair konkurrence fra personer, der ikke skal overholde de samme regler som os, siger Mette Søgaard.

Jysk/Fynsk Bager- og Konditormesterforening er den forening, som strækker sig over det største område og her er formand, Iver Hansen klar i mælet omkring, hvad en konsulent skal gøre for branchen.

- Det har altid heddet sig, at vi er for usynlige og ikke kommer ud. For selvom man kan kommunikere på mail, Facebook og så videre er det bare ikke det samme som, når der kommer en person ind gennem døren for at tage en snak med dig. Det er mit håb, at konsulenten kan komme med input til medlemmerne og tage input med tilbage til sekretariatet og bestyrelsen – for det er der brug for. Vi skal dele tingene med hinanden, så vi sammen kan holde gang i de bagerier, hvis ovne kører for fulde drøn for tiden, siger Iver Hansen.

Der er endnu ikke sat et navn på personen, som skal være en del af BKDs sekretariat. Ansøgningsfristen er sat til mandag den 18. oktober og hvis man har lyst til at kaste sig ud i udfordringen, så kan man se stillingsopslaget HER

}