Branchekode

DANSKERNE SPISER FASTELAVNSBOLLER SOM ALDRIG FØR

Pressemeddelelse

15. januar 2021

Vinteren 2021 står i fastelavnsbollens tegn. I hvert fald, hvis du spørger de danske bagermestre. Selv her små fire uger før fastelavn langes der fastelavnsboller over disken i et tempo, så man skulle tro, at hver dag var fastelavnssøndag.

Det viser en undersøgelse fra Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), der har spurgt sine medlemmer, hvordan af det sæsonbetonede bagværk går. Her svarede 66 procent, at de oplever stigende salg, 26 procent har samme salg som tidligere mens syv procent oplever et lille fald i salget.

- Det er voldsomme stigninger, vi hører om fra vores medlemmer. Et medlem i Jylland har fordoblet sin produktion i forhold til sidste år og må stadig melde udsolgt tidligt på eftermiddagen. Det er som om i 2021 vil danskerne bare have fastelavnsboller, siger formand for BKD, John Jønsson, som også selv oplever en stigende efterspørgsel i sin forretning i Kastrup.

Det øgede salg af det søde bagværk falder i god tråd med den tendens, som branchen har set siden den første nedlukning af Danmark tilbage i 2020. Her oplevede bagerbranchen også en stigende efterspørgsel på kager i alle afskygninger. Men interessen for fastelavnsbollen tager den tendens til nye højder – i høj grad også båret af sociale medier som Instagram, hvor der er 35.000 opslag under #fastelavnsboller.

- Både professionelle og private deler billeder af de mange flotte fastelavnsboller og når man ser sådan et flot dekoreret stykkebagværk, hvad enten det er en gammeldags eller de luksuriøse med creme og fløde, så skal man have en meget stærk rygrad for at stå imod, siger John Jønsson og fortsætter.

- Selvom vi alle ved, hvordan en fastelavnsbolle ser ud, så er der ikke to bagere, der laver dem ens. Derfor hører vi også om vennegrupper, der kører rundt for at smage så mange forskellige som muligt og så kårer årets bedste. En sportsgren, vi selvfølgelig bakker op om, griner bagermesteren.

De fleste bagermestre sætter fastelavnsbollen til salg i ugen efter nytår, man enkelte steder er efterspørgslen så stor, at de allerede kommer i handlen efter jul. Salget stiger normalt løbende frem mod og kulminerer fastelavnsweekenden, der i år falder den søndag den 14. februar – som i år også er valentinsdag, så mon ikke der kommer valentinsfastelavnsboller i år?

}