Branchekode

Derfor skal du betale for din bærepose hos bageren

4. januar 2021

Her fra januar skal du betale minimum 4 kroner for en bærepose hos din lokale bager og alle andre butikker uanset hvilken størrelse, den har, eller hvad den er fremstillet af. Og du kan ikke længere få de tynde plastikbæreposer til fx pizzaæskerne. De tynde knitreposer af plastik kan typisk ikke bruges mere end en eller to gange, og det er en dårlig udnyttelse af ressourcerne.

Forbuddet mod udlevering af tynde plastikbæreposer med og uden hank og mindsteprisen på 4 kroner trådte i kraft 1. januar 2021. Reglerne er vedtaget af regeringen og et bredt flertal i Folketinget.

Du skal ikke betale for den pose, som dit brød bliver lagt i, men skal du have noget at bære brødposerne hjem i, så skal butikken kræve minimum fire kroner for den.

De helt små tynde plastikposer, som vi kender fra frugt/grønt-afdelingen til for eksempel frugt og grønt vil stadig være lovlige, da de tjener et formål i forhold til at undgå madspild og fødevarehygiejne. Forbruget af denne type plastikposer er relativt lille i Danmark.

}