Branchekode

Dankort bliver endnu billigere for bagere og konditorer

13. april 2022

Et faldende misbrug og mere effektiv drift bidrager til, at prisen for butikker for at tage imod Dankort nu falder med hele otte procent. Men da kun cirka hver femte butik har tilvalgt den nye prismodel, er der mere at hente – ikke mindst for medlemmerne i BKD.

Nets har just offentliggjort justerede priser for brug af Dankort i fysisk handel for 2022. Et markant fald i misbruget og en mere effektiv drift baner vejen for en prisreduktion på hele otte procent.

”Vi er rigtig glade for, at det trods en tid med stigende inflation nu bliver endnu billigere at tage imod Dankort. I år vil fysiske butikker betale cirka otte procent mindre for deres Dankort-betalinger. En pris, der efter vi indførte den nye prismodel i sommeren 2020, i forvejen er væsentligt billigere end alternativerne,” siger Esben Torpe Jørgensen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Bagere og konditorer vinder ved ny prismodel
I sommeren 2020 fik fysiske forretninger, der tager imod Dankort, mulighed for at betale en procentsats af de foretagne køb frem for et løbende abonnement fastsat ud fra antallet af transaktioner de seneste fire kvartaler. Den øgede fleksibilitet har gjort, at Dankort er det mest priseffektive betalingsmiddel for alle forretninger, og den nye mulighed er særlig attraktiv for bagerforretninger, der har mange små betalinger.

”Bagere har generelt meget lave gennemsnitskøb, og dermed er Dankort klart det billigste alternativ for de medlemmer, der nu afregnes ud fra købsbeløbet frem for et abonnement. Så jeg vil opfordre alle til hurtigst muligt at tjekke, om de kan have fordel af et skifte til den nye procentmodel. Beslutninger på et oplyst grundlag er altid at foretrække, og vi er meget glade for samarbejdet med Nets,” siger Henrik Mühlendorph, administrerende direktør i Bager- & Konditormestre i Danmark.

Gennemsnitsprisen for BKD-medlemmer, der har valgt at tage imod Dankort med den nye model, er 0,21 %. Butikker med et gennemsnitskøb under 175 kr. har generelt fordel af at skifte til den nye procentmodel, og da bagere/konditorer ligger med et gennemsnitskøb på 70 kr., så kan der være en del penge at spare ved at skifte model.

ACTION: Lad prisberegneren hjælpe dig på vej

www.dankort.dk/priser kan du finde en ’prisberegner’, som hjælper dig med at finde ud af, hvilken prismodel der passer bedst for din butik, og hvor meget du evt. kan spare ved at skifte. Du skal blot vide, hvad dit nuværende gennemsnitskøb cirka er – og endvidere indtaste din årlige omsætning på Dankort. Så giver beregneren dig svar på, om det kan betale sig for dig og din butik at skifte afregningsmodel.

}