Branchekode

Flashback til Foodexpo: Et hit med fagkonkurrencer

4. april 2022

Sanser mættedes, handler indgået og relationer skabt samt styrket, da der den 27.-29. marts var gensyn med Foodexpo i MCH Messecenter Herning … og BKD bidrog til festen ved at afvikle tre suveræne fagkonkurrencer: Danmarks Bedste Konditor, Danmarks Bedste Håndværksbager og Danmarks Bedste Romkugle.

Seks skarpe snit åbnede Foodexpo

”Tak til administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og hele Foodexpo-teamet, der ledes af Carina Høgsted Kirkegaard. Det er en sand fornøjelse. Vi glæder os til at besøge Foodexpo igen i 2024,” siger BKD-formand John Jønsson.

...

Danmarks Bedste Konditor 2022 – i samarbejde med Fødevareforbundet NNF
- Louise Zeeb Engmann Thomsen tryllede især med etagekagen, og små marginaler sikrede sejren.

Det var muligt at høre chokoladepastiller falde i en lagkage, lige inden konferencier Peter Rolaj annoncerede Danmarks Bedste Konditor 2022. De fem finaledeltagere og hundredvis af tilskuere ved BKD’s stand nummer 5001 på nordens største fødevaremesse, Foodexpo, ventede i spænding, og Louise Zeeb Engmann Thomsen fra Johns Kagehus i Tårnby på Amager knyttede næven, da spændingen endelig blev udløst.

Slutstilling – Danmarks Bedste Konditor 2022

Nummer 1: Louise Zeeb Engmann Thomsen (Johns Kagehus)
Nummer 2: Cathrine Fredensborg (Hahnemanns Køkken)
Nummer 3: Torben Bang (Falsters Kyst)
Nummer 4: Cecilie Christensen (Svinninge Bageri) og Heidi Lindberg Olsen (Seest Bageri)

...

Danmarks Bedste Håndværksbager 2022 – i samarbejde med Fødevareforbundet NNF
- Sanjiv Giri viste høj klasse fra start til slut og hjemførte nok en titel.

”Jeg er meget glad. Alle forventede sikkert at vinde, og jeg vidste, at jeg skulle levere mit bedste for at have en chance. Jeg nåede at mærke lidt nervøsitet på grund af ovnene, men alt i alt gik konkurrencen super, og jeg forblev rolig. Jeg er jo en rolig mand.”

Nyslået vinder af konkurrencen Danmarks Bedste Håndværksbager 2022, Sanjiv Giri fra Andersen Bakery på Islands Brygge, er kort fortalt lykkelig. Og helt nede på jorden.

”Konkurrencer er et simpelt og suverænt koncept, som i sin helhed reklamerer for vores fag. Deltagerne får mulighed for at vise det, de kan, og publikum ser samt inspireres af det ypperste inden for bager- og konditorbranchen. Fra idrættens verden er vi vant til at hædre det mesterlige, og mestrene i vores fag fortjener tilsvarende hyldest. Og så håber vi, at konkurrencerne kan være med til at tiltrække fremtidens håndværksbagere og konditorer,” siger BKD-formand John Jønsson og retter en stor tak til sponsorer og medarrangør, Fødevareforbundet NNF.

”Det er et stærkt signal, at arbejdsmarkedets parter står skulder ved skulder ifm. de ting, man kan blive enige om. Det giver mening på alle planer, at vi kårer Danmarks Bedste Konditor/Håndværksbager sammen,” siger John Jønsson.

Slutstilling – Danmarks Bedste Håndværksbager 2022

Nummer 1: Sanjiv Giri (Andersen Bakery)
Nummer 2: Lasse Nørup Bentsen (Skarrildhus Signatur Hotel & Konference)
Nummer 3: Ludovic Tencé (Boulangerie med franske fristelser)
Nummer 4: Nicolai Brøndum (Brøndums) og Henrik Kjær (Hovedgård Bageri)

...

Danmarks Bedste Romkugle 2022
- Seest Bageri ved Claus og Mette Toft Hansen har overtaget romkugletronen efter Carsten Bak Matthiesen fra Bak’s Bakery & Deli i Middelfart.

Bagermester Claus Toft Hansen, der har drevet Seest Bageri i Kolding i 15 år til oktober, kunne knap tro sine egne ører og øjne, da det på BKD-stand 5001 blev annonceret, at han om morgenen den 29. marts indleverede et produkt, som nu bærer titlen Danmarks Bedste Romkugle. Tillykke. Et mix af ekspertstemmer og publikumsvurderinger resulterede i Seest Bageri på toppen foran Bosses Bageri (København Ø) og Selected Gourmet Group.

Slutstilling – Danmarks Bedste Romkugle 2022

Nummer 1: Seest Bageri
Nummer 2: Bosses Bageri
Nummer 3: Selected Gourmet Group
Øvrige finaledeltagere (33 deltagere i alt): Nyemans Bageri, Egtved By Mejsner, Mesterbageren, Farumhus, KonditorBager Lejre, Kornbageren, Byens Kagemand – Aulum Bageri, Gevninge Bageri og Brødkunsten.

}