Den hierarki-løse organisation og rammerne for fremtidens arbejdspladser er i gang med at blive formet nu, hvor generationsskiftet buldrer. Hvilket alle bør forholde sig til. Med kultursociolog Emilia van Hauen som foredrags-trækplaster inviterer BKD og Fødevareforbundet NNF til to events i fantastiske rammer på Vikingeskibsmuseet og i Fængslet i Horsens. Vi skal blive klogere på hinanden og bygge bro over mulige generationskløfter.
Foto: Miklos Szabo
Se 'reklame / datoer / program', tryk her - tilmelding = send mail til hv@bkd.dk.
Mandag den 24. oktober på Vikingeskibsmuseet, Roskilde, Sjælland
Torsdag den 10. november i Fængslet, Horsens, Jylland
Kl. 14.30: Check in – kaffe, te, vand, frisk frugt.
Kl. 15.00: Foredrag, spørgsmål og debat 1.
Kl. 16.00: Pause.
Kl. 16.15: Foredrag, spørgsmål og debat 2.
Kl. 17.00: BKD og Fødevareforbundet NNF er vært for en sandwich/forfriskning.
Kl. 17.30: Tak for i dag.
...
I 2025 udgør Generation Y (født 1980-1995) 75 % af arbejdsstyrken herhjemme. Og Z’erne (født 1996-2010) er lige i hælene på Y’erne. Både Y’erne og Z’erne har en ’opdateret’ tilgang til, hvad et arbejde reelt er, og hvornår dette giver mening.
Generation Y og Z drives af mening, formål, frihed, fællesskaber og muligheden for at forbedre verden, ligesom de har et tolerant forhold til køn og er digitale nomader. Det vigtigste for Y’ere og Z’ere er at have en livskarriere. Netop derfor er det en særlig udfordring at lede, tiltrække og fastholde dem på en arbejdsplads.
”Ved at forstå og lære af de unge NU skaber man ikke blot en bro mellem medarbejdere på forskellige alderstrin. Man ruster sig også til fremtidens arbejdsplads og den nye form for ledelse, som snart bliver normen,” siger kultursociolog Emilia van Hauen.
Historier, eksempler og debat
Så hvordan ledes, tiltrækkes og fastholdes Generation Y og Z? Hovedreglen er enkel: Vil du have deres energi – giv dem din sympati.
”Ungdommen er altid blevet beskyldt for at være narcissistisk, egoistisk, overfladisk, uopdragen og meget mere i samme skuffe. Det interessante er, at det oftest er dem, der har opdraget ungdommen, som brokker sig over det. Mine foredrag veksler mellem at være informative og underholdende. Jeg medbringer historier og konkrete eksempler, så vi i fællesskab kan inspireres til at skabe det bedste arbejdsmiljø for alle,” siger Emilia van Hauen, og hun påpeger:
”De unge mennesker insisterer på en nær samt tæt relation med de voksne – også deres ledere og kolleger. De er ikke opdraget i et hierarki, og det tager de altså med ind på enhver arbejdsplads.”
Administrerende direktør i BKD, Henrik Mühlendorph, ser frem til afviklingen af foredragsrækken.
”BKD og Fødevareforbundet NNF har en oplagt fællesinteresse i at sikre, at bager- og konditorbranchen kontinuerligt er attraktiv. Der skal være plads til at rumme samtlige generationer med hver deres særkender og motivationsfaktorer – og det at lytte, lære og forstå er en forudsætning for brobygning og optimering af potentialer. At BKD og NNF går sammen om at afholde en foredragsrække demonstrerer i sig selv, at vi i organisationerne ønsker at lede efter de fællesnævnere, som styrker helheden,” siger Henrik Mühlendorph og fortsætter:
”Vi har selvfølgelig masser af modsatrettede synspunkter og forskellige interesser at varetage, men der, hvor vi, BKD og Fødevareforbundet NNF, kan enes og løfte sammen, ja, der skal vi oplagt styrke medlemmerne, vores fag og branche.”
OBS: Et begrænset antal pladser er udbudt til hvert af foredragene, så få tilmeldingen ordnet (max to deltagere pr. virksomhed per foredrag) med det samme. Deltagelse er gratis, men for BKD-medlemmer udstedes evt. et no-show-gebyr på kr. 300.
Kort om Emilia van Hauen
KULTURSOCIOLOG. FOREDRAGSHOLDER. BESTYRELSESMEDLEM. FORFATTER
Emilia beskæftiger sig overordnet med tidsånden i samfundet og har følgende specialer: