På forhånd velkommen i branchen!

En uddannelse til bager og/eller konditor er vejen til et kreativt, evt. selvstændigt job, hvor du kan få hele verden som din arbejdsplads. Den danske bager- og konditoruddannelse hører til blandt de fremmeste globalt set. Derfor er uddannede svende ganske eftertragtede, og vi har brug for mange flere af slagsen.

Siden er under konstruktion

Vi arbejder på at kunne præsentere uddannelsesmulighederne i branchen bedst muligt, da vi rigtig gerne vil imponere lige nøjagtig dig.

Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene

Foruden at udbyde skræddersyede løsninger samt rådgivning, en række services og kontante medlemsfordele bidrager BKD til at sikre høj kvalitet i bager- og konditoruddannelserne. Det er dog Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene (DFFU), der såvel juridisk som i praksis varetager alle aspekter af uddannelsen til håndværksbager, detailbager og konditor. DFFU har – så at sige – fingrene i alt:

  • Afholdelse af svendeprøver.
  • Godkendelser af virksomheder som praktiksteder til at have lærlinge.
  • Udstedelse af svendebreve.
  • Indstilling til fagenes medaljer ved svendeprøver.
  • DM i Skills-afvikling.
  • Og meget, meget mere.

DFFU drives af arbejdsgivere (BKD/Dansk Erhverv) og arbejdstagere (Fødevareforbundet NNF) i fællesskab.