Branchekode

Uddannelse til bager

Bageren arbejder mest i traditionelle bagerforretninger. Bageren fremstiller alle former for brød. Ikke bare det traditionelle formbrød, men også brød med forskellige variationer af kornsorter og fibre. Eksempelvis grovbrød, rugbrød og diverse boller.

For at få adgang til specialet bager skal du først være uddannet bagværker, brødbager, brødbager m/profil eller konditor.

Uddannelsen som bager kan du tage i næsten alle virksomheder, der har en faglært bager ansat, og som er godkendt som praktiksted af DFFU. Se listen over godkendte steder her.

Uddannelsen til specialet bager har en uddannelsestid i virksomheden på halvandet år. I løbet af din uddannelse skal du på hovedforløb i ni uger fordelt over tre skoleperioder.

På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:

  • Varekendskab 2
  • Køb, salg & kalkulation 2
  • Planlægning & produktion
  • Iværksætteri, innovation & samarbejde
  • Brødproduktion
  • Kageproduktion
  • Rullede deje
  • Produktudvikling, Produktion & Service
  • Dekoration og sensorik

Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bager, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes tre måneder inden din kontrakt udløber. Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at tilføje specialet, konditor, til din uddannelse. Det tager halvandet år.