Branchekode

Uddannelse til konditor

Konditorfaget er et yderst kreativt fag, der kræver tålmodighed og fingerfærdighed. Den danske konditoruddannelse hører til blandt de bedste globalt set, så danske konditorer er eftertragtede i hele verden.

For at få adgang til specialet konditor skal du først være uddannet bagværker, kagekonditor, kagekonditor m/profil eller bager.

Uddannelsen som konditor kan du tage i næsten alle virksomheder, der har en faglært bager ansat, og som er godkendt som praktiksted af DFFU. Se listen her.

Uddannelsen til specialet konditor har en uddannelsestid i virksomheden på halvandet år, men det kan dog variere, alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen. I løbet af din uddannelse skal du på hovedforløb i 11 uger fordelt over tre skoleperioder.

På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:

  • Varekendskab 2                                                  
  • Iværksætteri, innovation & samarbejde
  • Køb, salg & kalkulation 2                                    
  • Produktudvikling, Produktion & Service
  • Planlægning & produktion                                
  • Piskede specialiteter
  • Rullede deje                                                          
  • Dekoration og sensorik
  • Dessertproduktion                                              
  • Chokolatier
  • Etage & bryllupskager

Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som konditor, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes tre måneder inden din kontrakt udløber. Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at tilføje specialet, bager, til din uddannelse. Det tager halvandet år.