Branchekode

Uddannelse til konditor

Konditorfaget er et yderst kreativt fag, der kræver tålmodighed og fingerfærdighed. Den danske konditoruddannelse hører til blandt de bedste i verden, så danske konditorer er eftertragtet i hele verden.

For at få adgang til specialet konditor skal du først være uddannet bagværker, kagekonditor, kagekonditor m/profil eller bager.

Uddannelsen som bager kan du tage i næsten alle virksomheder, der har en faglært bager ansat, og som er godkendt som praktiksted af DFFU. Se listen her.

Uddannelsen til specialet konditor har en uddannelsestid i virksomheden på 1 ½ år, men det kan dog variere, alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen.I løbet af din uddannelse skal du på hovedforløb i 11 uger fordelt over 3 skoleperioder.

På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:

  • Varekendskab 2                                                  
  • Iværksætteri, innovation & samarbejde
  • Køb, salg & kalkulation 2                                    
  • Produktudvikling, Produktion & Service
  • Planlægning & produktion                                
  • Piskede specialiteter
  • Rullede deje                                                          
  • Dekoration og sensorik
  • Dessertproduktion                                              
  • Chokolatier
  • Etage & bryllupskager

Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bager, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes 3 måneder inden din kontrakt udløber. Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at påbygge specialet bager på 1 ½ år.