Konditorfaget er et yderst kreativt fag, der kræver tålmodighed og fingerfærdighed. Den danske konditoruddannelse hører til blandt de bedste i verden, så danske konditorer er eftertragtet i hele verden.
For at få adgang til specialet konditor skal du først være uddannet bagværker, kagekonditor, kagekonditor m/profil eller bager.
Uddannelsen som bager kan du tage i næsten alle virksomheder, der har en faglært bager ansat, og som er godkendt som praktiksted af DFFU. Se listen her.
Uddannelsen til specialet konditor har en uddannelsestid i virksomheden på 1 ½ år, men det kan dog variere, alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen.I løbet af din uddannelse skal du på hovedforløb i 11 uger fordelt over 3 skoleperioder.
På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:
Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bager, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes 3 måneder inden din kontrakt udløber. Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at påbygge specialet bager på 1 ½ år.